nova.otroci.org

Nova otroci.org

Turistično naselje Solaris Šibenik

Turistično naselje Solaris Šibenik je edinstveno prizorišče, ki se nahaja le 6 km od Šibenika, s čudovitim karibskim pridihom. Oddaljeno od mestnega vrveža, a hkrati dobro povezano z redno avtobusno povezavo, se razteza ob obali Jadranskega morja ter ponuja pester nabor namestitvenih možnosti in raznoliko paleto zabavnih aktivnosti.

Naselje se ponaša z razkošno obnovljeno okolico, ki jo odlikuje karibski stil. Gostinski objekti, prodajalne in druge dejavnosti so postavljeni ob obali v gusarski tematiki, ustvarjajoč edinstveno atmosfero. Tudi plaža je urejena s senčniki iz bambusa, ki nudijo prijetno zatočišče pred soncem vzdolž celotne dolžine plaže.

V naselju se nahaja pet prestižnih hotelskih kompleksov z imeni Ivan, Jure, Niko, Andrija in Jakov, vsak s svojim edinstvenim značajem in storitvami. Poleg tega so na voljo avtokamp, apartmajsko naselje in marina, kar omogoča raznoliko bivanje glede na želje in potrebe gostov.

Gastronomska ponudba v naselju je izjemno bogata. Od aperitivnega bara, Cocktail bara Solaris, Night bara do Aqua bara z restavracijo, kjer lahko uživate v specialitetah, kot so pice iz prave krušne peči, kalamari in lazanje. Snack bar Sunce ponuja hitre prigrizke, kot so hamburgerji in jedi z žara, medtem ko Beach club Palma in Capitain’s club bar poskrbita za večerno zabavo s koktajli in glasbo.

Za ljubitelje sladic je na voljo Ice Cream Shop s sladoledi, krofi, sendviči in drugimi dobrotami. Pristna Dalmatinska vas, ki jo najdemo v naselju, pa postreže z domačimi jedmi na žaru v prijetnem dalmatinskem ambientu. Vsak večer naselje oživi s kulturnimi dogodki, kot so dalmatinski plesi, gusarske igre in oslovske dirke, kar dodaja pridih lokalne tradicije.

V kampu se nahaja Lounge restaurant Sibinium, kjer si lahko privoščite pico ali druge jedi po naročilu, tudi s pravega žara. Fitness center, ki se razprostira na 300 m2, pa ponuja najsodobnejšo opremo za aerobne vadbe in vadbo za oblikovanje mišic.

Okolica hotelov je obdana s sencami pinij, na plaži pa najdemo dovolj senčnih in sončnih kotičkov ter travnatih površin za sprostitev. Plaže so peščene in primerne tudi za otroke, vendar priporočajo obuvala za v vodo, saj se v morju nahajajo manjši in večji kamni.

V naselju se nahaja tudi obsežna ponudba trgovin, ki ponujajo “avtohtone spominke” in izdelke za plažo. Cene v lokalih so relativno enake, zato se gostje lahko prosto odločijo, kje bodo uživali v osvežujočih napitkih ali prigrizkih.

Poleg tega so na voljo številne zabavne aktivnosti, kot so minigolf, vožnja s toboganom, fitnes in še več, vendar so te storitve plačljive. Gostom so na voljo tudi organizirani izleti z gusarsko ladjo Galija, kot so ogled otokov, Nacionalni park Krka, kopanje z gusarji ter raziskovanje naravnih in kulturnih znamenitosti.

Vsekakor je turistično naselje Solaris Šibenik več kot le kraj za počitek; je doživetje, ki združuje udobje, pestrost ponudbe in očarljivo okolico v eno privlačno destinacijo. Čeprav je v sezoni morda nekoliko bolj gneča, pa je to zagotovo odsev njegove priljubljenosti med obiskovalci. Priporočljivo je za vse, ki želijo doživeti čarobnost karibskega vzdušja na jadranski obali, ne da bi potovali predaleč.