nova.otroci.org

Nova otroci.org

Hotel Pinija – Petrčane

Hotel Pinija se nahaja v mirni vasici Petrčane, le 5 minut hoje od obale in 12 km oddaljen od mesta Zadar. Vsa prednost tega hotela pride do izraza v njegovi umirjeni lokaciji, stran od hrupa in gneče večjih turističnih središč. Ta sodoben štirizvezdični hotel, ki je bil obnovljen in povečan leta 2008, ponuja popoln pobeg v naravo in udobje.

Hotel Pinija je razdeljen na tri klimatizirane dele, ki tvorijo celoto preko centralne recepcije. Sobe so prostorne in udobne, opremljene s satelitsko televizijo, klimatsko napravo, telefonom, hladilnikom in balkonom. Pred hotelom se razprostira obsežno parkirišče v senci borovcev, ki je na voljo gostom.

Bife, mini market, kiosk in zlatarna so le nekatere od manjših prodajaln v sklopu hotela, ki gostom nudijo osnovne potrebščine in spominske izdelke. Na plaži, pod zunanjim bazenom, lahko uživate v prijetnih terasah, kjer si lahko naročite pico ali špagete, obdan pa ste s čudovitim okoljem in svežim morskim zrakom.

Posebnost hotela Pinija je njegova brezplačna WIFI točka na recepciji, ki gostom omogoča dostop do interneta s svojimi prenosniki. Spodnje nadstropje, kjer se nahaja recepcija, je tudi prostor, kjer se odvija večina družabnega življenja, z živo glasbo in mini disko programi.

Hotel ima dva bazenska kompleksa – notranji bazen s sladko vodo in hidromasažami, ki je odprt predvsem v zimskih mesecih, ter zunanji bazen s sladko vodo, ki je odprt v poletnih mesecih. Plaža pred hotelom je delno betonirana, delno skalnata in prodnata, omogoča pa dovolj senčnih in sončnih kotičkov za sproščanje.

Glede na športne aktivnosti je Hotel Pinija dobro opremljen. Ponuja fitnes center, najem koles, teniška igrišča, mini golf, namizni tenis, mali nogomet, rokomet, odbojko na mivki in vodne športe. Okolica hotela je prežeta s senco borovcev, kar omogoča gostom, da uživajo v naravi tudi izven vode.

Glede prehrane se lahko gostje razvajajo z bogatim samopostrežnim zajtrkom in večerjo, ki ponuja raznovrstne jedi. Veliko pozornosti se posveča zdravim možnostim, vključno s polnozrnatim kruhom, sirnimi namazi in kosmiči. Večerje vključujejo vsaj pet različnih menijev, od katerih je eden vedno ribji. Raznolike solate in zelenjava so del vsakodnevne ponudbe, vključujejo tudi jedi, ki jih redko najdemo v hotelskih restavracijah, kot so vampi s krompirjem.

Celotna izkušnja bivanja v Hotelu Pinija ponuja mirno in sproščujoče okolje, kjer se lahko gostje prepustijo uživanju v naravi, športu in odlični hrani. Osebje hotela je prijazno in vedno pripravljeno ustreči potrebam vsakega gosta, kar prispeva k prijetnemu vzdušju in nepozabnemu dopustu.