nova.otroci.org

Nova otroci.org

Hotel Ivan – Solaris Šibenik

Hotel Ivan (****) v turističnem naselju Solaris, le 6 km oddaljenem od Šibenika, predstavlja vrhunsko doživetje za tiste, ki si želijo nepozabnega oddiha na Hrvaškem. Nahaja se v neposredni bližini večine objektov namenjenih zabavi in preživljanju prostega časa, kar omogoča gostom enostaven dostop do številnih atrakcij in dejavnosti, ki jih ponuja naselje Solaris, kot so kavarne, gostinski objekti na plaži, Istrska vas, gusarski mini golf ter prodajalne spominkov in drugih pripomočkov.

GPS koordinate hotela so N 43° 41’48.4” – E 15° 53’12.0”. Za obiskovalce iz Slovenije je priporočljiva relacija prek avtoceste: Kranj – Ljubljana – Vinica – Bosiljevo – Šibenik (425 km) ali Vinica – Bosiljevo – Šibenik (276 km). Pri tem je treba upoštevati cestnine, ki znašajo 107 kun na avtocesti Bosiljevo – Šibenik.

Hotel Ivan se ponaša z dvema bazenskima kompleksoma, med katerima izstopa največji zunanji bazen z morsko vodo v naselju. Wellness center, ki vključuje masaže in savne, je še posebej priljubljen v zimskih mesecih. Plaža hotela je lepo urejena, ponuja peščeno okolje ter udobje z ležalniki in senčniki, ki so na voljo za doplačilo.

Sam hotel, ki nosi štiri zvezdice, je estetsko dovršen, prijetno urejen in ponuja udobje ter kakovostno storitev. Osebje hotela se izkaže z izjemno prijaznostjo in ustrežljivostjo na vsakem koraku. V lobiju hotela, ki je prostoren in privlačen, gostje najdejo tudi prodajalno spominkov in avtohtonih hrvaških izdelkov. Vendar pa velja omeniti, da je večina teh izdelkov uvoženih iz Kitajske.

Kar zadeva prehrano, je v hotelu Ivan na voljo samopostrežna ponudba, vključno s samopostrežnim zajtrkom in večerjo. Ponudba hrane je izjemno raznolika, z obilico možnosti in dodatkom show cookinga, kjer se hrana pripravlja pred očmi gostov. Zajtrk ponuja bogato izbiro jedi, primernih tudi za tiste, ki sledijo zdravemu načinu življenja, medtem ko je večerja sestavljena iz vsaj petih različnih menijev, pri čemer je vedno na voljo ribji meni. Veliko je tudi zelenjave na različne načine, raznolike solate pa zadovoljijo vsak okus. Vsak dan se ena jed pripravlja neposredno pred gosti, kar predstavlja pravi kulinarični spektakel. Za večerno zabavo poskrbi živa glasba na terasi hotela, ki se odvija od 20. do 24. ure, medtem ko v okolici ni pomanjkanja drugih prizorišč z glasbo ali zabavnim programom.

Glede nastanitvenih kapacitet je hotel Ivan opremljen s sobami, ki sicer ustrezajo kategoriji hotela (klima, telefon, hladilnik, balkon), vendar so že nekoliko starejše in obrabljene. To kaže na potrebo po obnovi, ki pa bi lahko povečala tudi ceno nočitve. Televizorji v sobah so še vedno katodni z diagonalo zaslona 36 cm, kar je nekoliko zastarelo glede na kategorijo hotela. Poleg tega so opazne obrabljene lastnosti, kot so vrata tuš kabine, ki se zatikajo in ne tesnijo ter odkrušen rob lijaka.

Gostom je na voljo dovolj parkirnih mest v okolici hotela, čeprav ni nujno, da bodo lahko parkirali neposredno pred hotelom. V naselju je tudi WI-FI točka, ki pa jo je treba plačati 35 kun na dan. Na recepciji je na voljo tudi brezplačen dostop do interneta prek enega računalnika, ki pa je glede na število gostov občasno zaseden. Nekaj pomanjkljivosti je torej v internetni povezavi, vendar pa gostom omogoča vsaj pregledovanje elektronske pošte.

Okolica hotela je večinoma v senci borovcev (Pinij), tudi plaža pred hotelom ponuja dovolj senčnih in sončnih kotičkov ter travnatih površin. Plaža je peščena, primerna tudi za otroke, z enostavnim dostopom do morja. Vendar je treba omeniti, da se v morju pojavljajo manjši ali večji kamni, zato priporočajo obuvala za v vodo, srečanja s ježki pa ni.

Za športne navdušence je na voljo široka ponudba dejavnosti, kot so fitnes, najem koles, teniška igrišča, mini golf, namizni tenis, mali nogomet, rokomet, odbojka na mivki ter vodni športi. To še dodatno obogati celotno izkušnjo bivanja v hotelu Ivan.

Hotel Ivan v naselju Solaris Šibenik predstavlja odlično izbiro za tiste, ki iščejo kakovostno bivanje v prijetnem okolju, obdanem z naravnimi lepotami in številnimi možnostmi za zabavo ter aktivno preživljanje prostega časa.