nova.otroci.org

Nova otroci.org

Apartmaji Medena

Apartmaji Medena se nahajajo 4 km od Trogirja in približno 1 km od stare ribiške vasice Seget Donji. Naselje vključuje približno 100 apartmajev, nekaj obnovljenih, nekaj pa je še v starejšem stanju, in hotel z ocenami dveh ali treh zvezdic. Lokacija apartmajev na vzpetini omogoča raznolike razglede na okolico, vendar pa se ob obisku morate pripraviti na nekaj hoje, še posebej, če ste oddaljeni od morja.

Apartmaji so klimatizirani in opremljeni s televizijo, obnovljeni pa imajo tudi mikrovalovno pečico. Med obnovljenimi apartmaji so tisti, ki so bolj primerni za sodobnega slovenskega turista, medtem ko bi se od starejših lahko pričakovala manjša udobja. Čeprav so nekateri apartmaji opremljeni s klimatsko napravo, televizijo in drugimi osnovnimi udobji, so morda nekoliko zastareli, zato je priporočljivo izbrati obnovljene enote za večje udobje.

Plaža v bližini je raznolika, saj združuje pesek, prod in beton. Kljub temu je dostop do morja kamnit, z veliko morskih ježkov, zato je priporočljiva primerna obutev za v vodo. Za ljubitelje športa je na voljo pestra ponudba, vključno s teniškimi igrišči, igriščem za namizni tenis, rokometom, odbojko, košarko in različnimi vodnimi športi.

Naselje ima tudi manjšo trgovino, restavracije, kavarne, picerijo, slaščičarno in konobo, ki zadovoljijo raznolike okuse. V Seget Donjem, ki je v bližini, je pekarna, kjer so dobro založeni z različnimi vrstami kruha in pekovskimi izdelki. Oskrba s hrano in drugimi potrebščinami je dobro zagotovljena, tako da gostje ne bodo lačni ali žejni. V naselju Medena je tudi trgovina z živili.

Čeprav je Trogir oddaljen le 4 km, je potrebno za dostop uporabiti avtomobil, saj je teren neprimeren za kolesarjenje. Na voljo so tudi redne avtobusne linije za Zadar, Nin in okolico, ki omogočajo preprosto raziskovanje okolice. V neposredni bližini je tudi letališče Split, oddaljeno le 5 km. To zagotavlja dodatno udobje za tiste, ki prispejo z letalom.

Poleg tega, da so apartmaji Medena v lepem okolju in nudijo raznoliko ponudbo, so tudi odlična izhodiščna točka za obisk bližnjih mest, kot sta Trogir in Split. Osupljiva kulturna dediščina, čudovite plaže in pestra ponudba športnih dejavnosti zagotavljajo, da bo bivanje v apartmajih Medena prijetno doživetje za različne okuse in preference.