nova.otroci.org

Nova otroci.org

Terme Olimia

Terme Olimia: Središče Sprostitve in Naravnega Užitka v Občini Podčetrtek

Občina Podčetrtek, ustanovljena leta 1995, ponosno nosi naziv turistično-kmetijske občine. Z njenimi 26 naselji in 3374 prebivalci se ponaša z neokrnjeno naravo, urejenimi potmi ter bogato kulinariko, ki privablja obiskovalce na popotovanje po čudoviti pokrajini. Med temi naravnimi biseri najdemo tudi Terme Olimia, zdraviliški kompleks, ki predstavlja eno izmed vrhunskih turističnih destinacij v tem delu Slovenije.

Lokacija Term Olimia, na nadmorski višini 195 metrov, ob geološki prelomnici v dolini Sotle pod zahodnimi obronki Rudnice, postavlja obiskovalce v idilično okolje. Sodobne terme so oddaljene približno 60 km od Maribora in 120 km od Ljubljane, kar omogoča lahek dostop in privablja obiskovalce iz različnih delov Slovenije ter tudi tujine.

Zgodovina uporabe termalnih vrelcev sega v preteklost, ko so ženske že v prejšnjih stoletjih izkoriščale izvire za pranje perila. V 50. letih 20. stoletja so znanstveniki analizirali vodo iz izvora in potrdili njen blagodejni vpliv na zdravje. Zgrajen je bil prvi leseni bazen, ki ga je kmalu sledil prvi hotel in kopališče v letu 1977. Razvoj term se je nadaljeval z izgradnjo apartmajskih bungalovov v slogu kmečkih hiš, modernih kopaliških kompleksov, in danes se ponašajo z raznovrstno ponudbo nastanitvenih možnosti.

Termalna voda zdravi in sprošča

Kljub modernim pridobitvam Terme Olimia še vedno ohranjajo naravno zdravilno sredstvo v obliki blago radioaktivne termalne vode s temperaturo 30-37°C. Voda izvira iz vrtin do globine 520 m in je bogata z magnezijem, kalcijem ter hidrogen-karbonati. Namenjena je zdravljenju revmatskih obolenj in kožnih težav. Kopeli v termalni vodi ugodno vplivajo na zmanjšanje negativnih vplivov stresa in krepijo obrambne mehanizme telesa.

Nastanitev v Termah Olimia je na voljo v več hotelih, apartmajskem naselju, privatnih sobah ter kampu Natura. Vsak od teh ponuja svojevrstno doživetje in ugodje obiskovalcem.

Hoteli, ki vabijo k sprostitvi

Wellness Hotel Sotelia:
Nenavaden hotel, ki se ponaša s tesno povezanostjo z naravo. Nahaja se v okolju, ki ustvarja občutek harmonije s okoliško naravo. Ponuja poseben Wellness center Spa Armonia, kjer obiskovalci doživijo celostno wellness ponudbo.

Hotel Breza:
Sprostitev v termalnem bazenu, rekreacija v telovadnici in pestra ponudba bazenov Termalije. Poleg tega gostom nudi sobe z mini barom, satelitsko televizijo in sefom za dragocenosti.

Aparthotel Rosa:
Razgibani apartmaji s popolnoma opremljeno kuhinjo in kopalnico omogočajo udobno bivanje po lastni meri. Ponuja tudi kongresno dvorano, sejno sobo ter prijazno atmosfero za sprostitev.

Vas Lipa:
Apartmajsko naselje za tiste, ki iščejo zavetje pred hotelskim vzdušjem. Ponuja udobne apartmaje v sproščenem okolju s talnim ogrevanjem, satelitsko televizijo in direktno telefonsko linijo.

Kamp Natura:
Idealna izbira za tiste, ki cenijo stik z naravo. Kamp ponuja urejene prostore za kampiranje, sanitarije, restavracijo, trgovino in je odprt od aprila do oktobra.

Razvajanje v termalnih vodah in savnah

Terme Olimia ponujajo impresiven nabor bazenov in wellness storitev, ki zadovoljijo različne okuse in želje obiskovalcev.

Wellness Orhidelia:
Najprestižnejši del Term Olimia, kjer se obiskovalci potopijo v čudovit vodni svet in uživajo v savnah, kot so programska parna savna, bio savna, finska savna, infrardeča savna in druge.

Wellness center Termalija:
Velik wellness center s preko 7.500 m2 vodnih površin, ki vključujejo bazene za odrasle in otroke, savne, solarije, Spa & Beauty center ter fitness center.

Termalni park Aqualuna:
Poletno vodno zabavišče s 3000 m2 vodnih površin, ki vabi s svojimi bazeni, vodnimi drčami in različnimi vodnimi atrakcijami. Posebej priljubljen med družinami z otroki.

Bazen Vodian v Hotelu Breza:
Bazen z 120 m2 vodnih površin, katerega termalna voda s temperaturo 35°C je še posebej priporočljiva za tiste z revmatičnimi težavami, kožnimi obolenji ter prizadetim perifernim živčevjem.

Okolica Term: Kulturna in Naravna Raznolikost

Obiskovalci Term Olimia imajo možnost raziskovanja številnih zanimivih turističnih točk v bližnji okolici:

Samostan Olimje:
Baročna cerkev s samostanom, ki ponuja oazo miru in privablja romarje ter ljubitelje narave. V samostanu živijo redovniki sv. Frančiška, ki prispevajo k idiličnemu vzdušju kraja.

Jelenov Greben:
Domačija z gostiščem, kjer obiskovalci srečajo jeleno divjad in uživajo v kulinaričnih dobrotah izpod rok prijaznega osebja.

Domačija Haler:
Na hribu Olimska gora se nahaja domačija Haler, kjer lahko obiskovalci uživajo v domačem pivu ter okusni domači hrani. Pivovarna na domačiji ponuja ogled in degustacijo po dogovoru.

Čokoladnica Olimje:
Priljubljena točka za ljubitelje čokolade, kjer se izdelujejo čokoladni pralineji, kovanci, bomboni ter drugi praznični izdelki. Obiskovalcem nudijo ogled in degustacijo.

Koča pri čarovnici:
Pravljična dežela, kjer se obiskovalci srečajo s pravljičnimi liki, kot so Kekc, Bedanec, Rdeča kapica in drugi. Čudovito okolje, ki navduši tako mlade kot stare.

Terme Olimje s svojo pestro ponudbo nudijo obiskovalcem izjemno doživetje s kombinacijo naravnih lepot, wellnessa, kulturne dediščine ter kulinarike. Ne glede na to, ali iščete sprostitev v bazenih, razvajanje v wellness centru ali raziskovanje okolice, so Terme Olimje odlična izbira za vse generacije in okuse.